Over Paduaan

Welkom op de website van Paduaan, hét faculteitsmagazine (Journalistiek & CMD) van Hogeschool Utrecht. Ieder jaar komen er vier edities uit die de schappen op de Heidelberglaan vullen met vrolijke, minder vrolijke, inspirerende, bijzondere, diepgaande interviews en de meest authentieke en kleurrijke foto’s. Vanaf nu zijn we daarnaast ook op deze site te vinden voor al onze content! Via de Paduaan willen we docenten en studenten de kans geven om hun verhaal te doen en elkaar op die manier beter te leren kennen. Iedereen heeft iets authentieks, iets eigens en het is aan ons om dat op de juiste manier in de Paduaan te vertolken.

Daarnaast hebben we elke editie een inspirerende BN’er op de cover, met daarbij een coverinterview waarin we graag wat dieper graven dan de feitjes die ook op Wikipedia te vinden zijn. Zo gingen we de afgelopen jaren in gesprek met Teske de Schepper, Bastiaan Rosman, Yuki Kempees, Tim den Besten, Liesbeth Rasker en Eva Eikhout. Iedere editie staat in het teken van een thema dat wij aan willen kaarten. Hierin proberen we steeds iets meer de verdieping en het belang van het thema op te zoeken. Zo is de meest recente editie opgebouwd rondom het thema eenzaamheid onder jongeren en zal in de komende editie de focus liggen op de verkiezingen.

Aan ons de uitdaging om dat alles zo realistisch en journalistiek mogelijk weer te geven in de Paduaan. De redacteuren werken hard om goede verhalen op te speuren en te vertalen in artikelen, fotografe Geke rent door heel Utrecht (en soms ook daarbuiten!) heen om alles vast te leggen op camera en vormgeefster Nina zorgt voor een gelikt uitziend geheel. Ben je benieuwd naar de koppies achter het blad en deze site, neem dan even een kijkje op onze Redactie pagina!

Heb jij een vraag, een goed verhaal, een leuke bijdrage, idee, of opmerking? Je mag ons altijd benaderen! Op de contactpagina zijn onze contactgegevens te vinden. Maar wellicht vinden wij jou eerder…

Lisa Kroesen, Hoofdredactrice