U-Spot: Lisa Wessels

Utrecht staat vol met hippe tentjes. Of het nou in het centrum is of erbuiten, overal waar je komt kun je er wel één vinden. Het is een frisse eerste herfstdag. Lopen langs de Neerlandiakade in Utrecht-Zuid warmt ons niet op. De wind raast langs de Bar & Bistro Op Zuid, waar gelukkig binnen de verwarming aan staat. Het is een redelijk grote tent met een ruim terras. De beachvibe spat er vanaf. Journalistiek student Lisa Wessels (19) staat al bij de ingang te wachten. 

TYPISCHE HIPPE TENT

“Normaal zit ik buiten op de picknickbankjes en kijk ik uit over het water”, vertelt Lisa. Helaas is dat met het huidige weer geen optie en nemen we plaats aan een tafel bij het raam. Binnen heeft de Bar & Bistro wat minder een beachvibe en is de zaak industrieel ingericht. Lisa woont al anderhalf jaar in Utrecht-Zuid. Ze ontdekte de Bar & Bistro tijdens een fietstochtje door haar nieuwe buurt. Omdat het slechts één minuut fietsen is, komt ze hier regelmatig. Lisa besloot er met haar ouders en huisgenootje te gaan eten na de verhuizing naar Utrecht. “Ik kom hier ook om te studeren. Ik vind het hier fijner dan in de bieb en het is lekker dichtbij.” Op maandagavond heeft de Bar & Bistro Op Zuid studentenkorting op pizza’s, een korting waar Lisa regelmatig gebruik van maakt. “Het personeel is super aardig, ze maken graag een praatje met je. Het interieur vind ik leuk, het doet me denken aan New York. Ik denk dat het daarom één van mijn favoriete plekken is.” Het is een typische hippe tent van 2020: industrieel gemixt met vintage. “Het liefst zit ik hier ‘s avonds met vrienden cocktails te drinken. De gin-tonics zijn heerlijk!” De meerderheid van Lisa’s vrienden vinden de Bar & Bistro te ver fietsen, dat vindt ze jammer. “Ik vind het wel waard. Er hangt hier een hele fijne, open sfeer.”

“Het personeel is super aardig, ze maken graag een praatje met je.”

– Lisa wessels

GEEN HERINNERINGEN

Als Lisa even niks te doen heeft, zijn er vaak evenementen bij Filmcafé. Zo heeft ze er laatst pizza’s geproefd. In de oude fabriekshal waar vorig jaar ook het gala voor Journalistiek en CMD plaatsvond, hangt dezelfde sfeer als in de Bar & Bistro door de industriële uitstraling. Lisa moet lachen om de vraag wat haar leukste herinnering is aan Filmcafé. “Ik kan me er vaak weinig van herinneren als ik er ben geweest.” Lachend vertelt ze daarna dat ze er niet altijd alcoholische dranken genuttigd worden. Volgens Lisa heeft Filmcafé een uitgebreid filmaanbod. “Het zijn geen normale bioscoopfilms, ze zijn een beetje alternatief. Maar dat maakt het leuk. Je krijgt een koptelefoon op en de film wordt geprojecteerd tegen een witte muur.” Momenteel is Lisa weer druk met school maar in de zomer was ze vaak bij Filmcafé te vinden. “Het verschilt hoe vaak ik er kom. Soms twee keer in de week en soms maar twee keer per maand. Het is er altijd leuk, maar ik moet er wel tijd voor hebben.” Na even na te denken kan ze wel een avond noemen die haar altijd zal bijblijven. Het is de avond van het silent disco diner aan het begin van de zomer. “Er hing een fijne sfeer, super gezellig was het!”

OP SLAG VERLIEFD

Tijdens een wandelrondje door Utrecht liep de oplettende Lisa tegen Lucy Lou Taco’s & Tequila aan. Als echte taco liefhebber móest ze daar wel even naar binnen wandelen. Samen met een vriendin die ook van Mexicaans eten houdt, ging Lisa naar het restaurant.

Ze waren beiden op slag verliefd op het concept. “Het is een beetje een tapas-idee. Sommige gerechten zitten nog steeds in mijn hoofd”, vertelt Lisa terwijl ze een foto laat zien van het eten bij Lucy Lou’s. “Als ik iets te vieren heb, ben ik hier te vinden.” Ook Lucy Lou’s is een typisch hip tentje. “Ja, als ik er zo over nadenk, zit er wel een patroon in. Ik ben ook wel op andere plekken te vinden hoor, maar dit zijn wel mijn favorieten.” 

Tekst: Eva Metselaar, Beeld: Geke Bosch