DEZE WEEK IN DE BONUS: JOHAN DERKSEN

Marilene Vis en Adil El Marnissi hebben het Bonusprogramma gepresenteerd. Deze week was er niet zomaar iemand te gast: Johan Derksen zat tegenover het duo. 

Tekst en beeld: Cristian Turien

De zaal is zelden zo vol geweest. Een half uur voor de deuren opengingen stonden er al mensen voor de ingang in de rij. De drukte was zo erg, dat er een extra collegezaal geopend werd waar een livestream van het programma werd uitgezonden voor iedereen die niet meer paste.

Deze editie van het Bonusprogramma heeft zeker niet teleurgesteld. Derksen was een zeldzaam lastige gast. Iedereen die zich een uurtje dood wil ergeren aan een interview moet de aflevering vooral terug kijken op YoutubeDe meeste vragen werden beantwoord met een van drie dingen: een cynische opmerking, een heel ander onderwerp waar hij twee minuten over doorging of een eigen vraag terug.

Marilene en Adil deden hun best, maar het was niet genoeg om Derksen in toom te houden. Mevrouw Vis had “een vervelend toontje” en meneer El Marnissi moest “een keer een echte journalist worden”. Overigens kwamen deze beiden opmerkingen na doodnormale vragen van de twee. Ook al hebben ze hun best gedaan, mochten ze wel een iets sterkere ruggengraat hebben en iets minder geïntimideerd worden door Derksen zijn reputatie en grote mond. Beiden leken iets terughoudender, alsof ze niet helemaal durfde te zeggen wat ze vonden. Niet alleen had ik het als gast gewaardeerd als ze iets sterker waren geweest, maar ik denk dat Derksen er ook waardering gehad voor zou hebben.

Al met al was het een uitermate vermakelijke editie. Of je nou voor of tegen de uitspraken van Johan Derksen bent, het bleef een eerlijk man die openstond voor een open gesprek, en dat zou iedereen moeten kunnen waarderen.

 

Deze editie van het Bonusprogramma krijgt van mij vijf Bonus Biertjes.