Deze week in de Bonus… Renze Klamer

Na een week radiostilte zijn wij weer terug! Afgelopen donderdag kon een volle zaal genieten van de verhalen van Renze Klamer. Presentatoren Vincent en Marilène waren goed op elkaar ingespeeld.

Nadat er besproken was hoe Renze was als twintiger mochten de eerste vragen worden gesteld uit de zaal. Toen presentator Vincent zich verontschuldigde omdat hij door de studiolamp een staande studente over het hoofd zag kreeg hij een bijdehante opmerking naar zijn hoofd geslingerd. “Ja, dat zou ik ook zeggen,” lacht ze net hard genoeg in de microfoon dat de hele zaal kan meegenieten. De vraag herinnert Renze op het einde niet meer maar de opmerking wel; zij wint de vraag van de week prijs.

“Als talkshow host ben je een maatje voor iemand die alleen TV kijkt”

 

Op de vraag of Renze liever alleen presenteert dan in een duo zoals bij de Vooravond – waar hij het programma voor twee seizoenen heeft gepresenteerd samen met Fidan Ekiz – reageert hij: “Als je alleen de leiding hebt over een interview kon je je eigen keuzes maken, dat vind ik wel fijn.”

Renze is geleidelijk bekend geworden, “vroeger was er nog geen juice channel, dus ik hoefde niet bang te zijn exposed te worden.” De sfeer zit er goed in en de zaal hangt aan zijn lippen terwijl hij verschillende anekdotes vertelt.

Een blunder van het Bonus team: een verkeerde video in de presentatie. Het is geen groot probleem want deze is nu wel te zien op hun YouTube account.

“Je kunt het niet iedereen naar de zin maken”

Toen er aan Renze gevraagd werd of hij Khalid & Sophie of De Vooravond beter vindt moet hij wel even nadenken. Uiteindelijk moet het publiek het doen met het antwoord dat het andere mensen zijn voor de camera. Wel blijkt dat het team achter de camera zowat hetzelfde is!

Renze’s tip mocht natuurlijk ook niet ontbreken: als je wat wilt in de media, laat iets zien bij een sollicitatie! Maak een video waar je presenteert, stuur een stukje van een podcast mee die je hebt gemaakt, een zelfgeschreven artikel – het maakt niet uit, maar laat iets zien.

Al met al geef ik het drie bonusbiertjes.