De Kledingkast van… Youssra

Dat Communication and Multimedia Design student Youssra Aaloul ervan houdt om haar outfits tot in de detail te stijlen, valt meteen op zodra ze aan komt lopen. Het is niet alleen haar kleding maar ook haar gouden slangen sieraden en de bubblegum roze laarzen die onder haar outfit uitspringen. Youssra’s passie voor stijlen blijft niet onopgemerkt, ze kreeg namelijk onderweg naar het interview al een complimentje van iemand over haar outfit.

Tekst: Evy Rijshouwer, Beeld: Nygel Libiee

CREATIEF DENKEN

Vol energie en vrolijkheid komt Youssra aan tafel zitten om te praten over haar kleding. Meteen ben ik benieuwd naar waar ze haar inspiratie vandaan haalt. “Dat is best een moeilijke vraag. Mijn hoofd werkt heel creatief en ik weet niet hoe het precies gaat, maar het komt heel erg vanzelf. Als ik over straat loop, vind ik het heel leuk om naar mensen te kijken en dan kijk ik ook naar hun kleren. Daar haal ik inspiratie uit.”

VERSCHILLENDE STIJLEN

Per dag kijkt Youssra hoe ze zich voelt en daar past ze haar kleding op aan, want vaak als ze een outfit de dag ervoor klaar legt doet ze het de volgende de dag toch niet aan. Ze eindigt meestal met iets wat ze in de ochtend bedenkt. Dat vandaag een grauwe dag is, is terug te zien in Youssra haar donkere kleding. Haar vibe van vandaag: “Een bad bitch,” roept ze grappend uit “Nee, dit keer is het classy en een beetje 70’s 80’s achtig.” Haar stijl is lastig te omschrijven, omdat het iedere dag wat anders kan zijn, van classy tot sportief. “Ik houd me niet aan één stijl.” Youssra vertelt dat haar meest voorkomende stijl voornamelijk opvallend is: “Ik vind dat ik niet één stijl heb, ik draag gewoon wat ik leuk vind.” Dat ze niet echt één stijl heeft is ook te merken aan waar ze haar kleding koopt, dat is namelijk overal en nergens. “Ik houdt van alle soorten kleding, maar waar ik het meest van hou zijn boetiekjes, want daar zijn artikelen te vinden die anders zijn. Ik vind het ook heel leuk om in Marokkaanse boetiekjes te kijken of online.”

ONTPLOFTE KLEDINGKAST

Youssra heeft sinds twee maanden een Vinted account. Niet per se om zelf kleding te kopen, maar om te verkopen. Haar kast is namelijk bomvol: “Soms koop ik kleren die ik één keer aan doe en dan is Vinted perfect.” Lachend vertelt ze: “Ik dacht ook echt, we kunnen geen foto’s maken van mijn kast, want deze is ontploft. Echt heel erg! Er zit allemaal kleding in vuilniszakken in mijn kast en de hoeken van mijn kamer. Mijn kast zit in de muur en daar past niet al mijn kleding in. Ik heb ook kleding in mijn moeders kast en in die van mijn zus.” Dat Youssra het moeilijk vindt om kleding weg te doen is niet zomaar. Ze vertelt dat ze veel waarde hecht aan haar kledingstukken, maar door het online te verkopen heeft ze minder het gevoel dat het echt weg is. “Ik heb altijd in mijn hoofd dat ik misschien sommige kleding nog nodig heb. Meestal is dat ook zo! Als ik het weg heb gedaan denk ik na een week, ik had die broek of dat shirt nou net aan willen doen.” 

Youssra haalt een parel kleurig tasje uit haar totebag en vertelt dat dit haar favoriete item is: “Deze was van mijn oma en ik vind hem echt super schattig. Kleding waar ik echt veel waarde aan hecht, is kleding dat ik van iemand heb gekregen. Daarnaast heeft mijn oma de tas ook zelf gedragen.”

FLUFFY PYJAMA’S

Zodra ik Youssra vraag in welke kleren zij het meest zichzelf voelt, antwoordt ze: “In mijn pyjama, echt waar! Ik vroeg gister aan mijn moeder en mijn zus: ‘Wat is mijn lievelingskledingstuk?’ en ze antwoordde allebei: ‘pyjama’.” Youssra heeft heel veel pyjama’s in haar kledingkast en krijgt ze ook vaak als cadeau, omdat iedereen weet dat ze daar van houdt. Ze vertelt hoe er niks van haar outfit overblijft zodra ze thuiskomt: “Alles moet uit! Ik ga gelijk douchen en haal mijn make-up eraf, want ik vind het niet fijn om met m’n kleren van de dag thuis te zitten.” Ofwel, ook al is Youssra bezig om iedere dag haar outfit tot in het detail te stijlen, doet ze niets liever dan haar dag te eindigen in een fluffy pyjama.