Eindejaar interview

Het is weer zover, het einde van het schooljaar. Na een hele hoop werk krijgen we eindelijk de rust die wij als zielige studenten verdienen. Niet alleen de hogeschool, maar ook de Paduaan nadert haar zomerstop. We hebben een aantal hele mooie edities gemaakt dit jaar, en daar zijn we ook erg trots op. Een groot deel van onze redactie deed dit jaar voor het eerst mee, ook onze hoofdredacteur, Eva Metselaar, vervulde de rol voor het eerst dit jaar.

 

Om dit te vieren kijken we samen terug naar een mooi jaar Paduaan. 

 

Tekst: Cristian Turien

 

Eva (3e jaar Paduaan, 1e  jaar hoofdredacteur): In één woord: vet! Ik vind dit echt een fantastisch team met geweldige energie. We zien elkaar niet vaak, maar toch is het iedere vergadering gezellig, productief en kijk ik er weer naar uit. 

 

Ik ben gelukkig goed voorbereid door mijn voorgangster, Lisa. Dat maakte het makkelijker en minder spannend om mijn eerste jaar als hoofdredacteur door te komen. Ook vind ik dat we dit jaar een mooi team hebben met zoveel creativiteit. Ik ben echt heel erg trots op wat we gemaakt hebben dit jaar. We hebben het blad nogal omgegooid namelijk.

 

Ik heb heel veel zin om het blad volgend jaar nog meer eigen te maken. Ik ben enorm gepassioneerd over de Paduaan en om het nu samen zo mooi te maken voelt echt speciaal.

 

Nigel (eerste jaar Paduaan,Fotograaf): “Ik vond het erg leuk. Vooral het samenwerken, naar één doel streven en het feit dat het anders werken is vergeleken met school. Een groepsopdracht maken en na een paar weken af hebben voelt toch heel anders dan een lange tijd samen aan een tijdschrift werken. 

 

Mijn favoriete shoots dit jaar waren die van Gotu Jim en Samuel, de fanatieke Ajax-fan. Ook is mijn lievelingsfoto van dit jaar de foto die ik van Gotu Jim maakte met een rookbom op de achtergrond (de coverfoto, red.). Dat was echt een vette ervaring. 

 

Ik kijk er heel erg naar uit om volgend jaar een paar mensen buiten de journalistiek te fotograferen. Bijvoorbeeld een kunstenaar of iemand die video’s maakt. Om dan de andere kant van hen te kunnen laten zien via fotografie.

 

Nadesty (eerste jaar Paduaan, Redacteur): “Ik vond het erg leuk! Ik wilde sowieso al meer journalistiek werk doen naast mijn studie, al helemaal schrijvend, dat is mijn favoriete manier van werken. De Paduaan was echt perfect om dat te combineren.

 

Mijn favoriete artikel dat ik heb geschreven is die van Samuel, de Ajax super-fan. Ik vond het ook erg leuk om wat ik op school geleerd, nu in de praktijk toe te passen. En daardoor het proces van de journalistiek beter te begrijpen.

 

Ik kijk heel erg uit naar de volgende editie en om weer iets nieuws en anders te bedenken. 

 

Mijn tip aan mijn medestudenten: sta stevig in je schoenen. Zolang je de journalistieke regels volgt moet je niemand je laten vertellen wat je wel en niet in je artikel mag zetten”.

 

Sanne (2e jaar Paduaan, vormgeving):   “Ik krijg vooral veel hoofdpijn van de dingen die misgaan. Want er gaat elke editie wel iets mis met dingen aanleveren of zoiets. Maar ik vind het echt super leuk en leer er een hoop. Dit is de ultieme kans om al in mijn werkveld aan de slag te gaan en ook nog eens lekker met een leuk team. Ik vind het ook heel gezellig elkaar te zien ook al al zien we elkaar niet zo vaak.

 

Ik ben trots op elke editie. We stoppen er zo veel werk in en het is elke keer weer een pareltje. Toch ben ik het meest trots op deze editie omdat ik veel creatieve vrijheid had en we echt iets moois en eigens neer hebben gezet.” 

 

Evy (1e jaar Paduaan, redacteur):Ik vond het echt heel leuk. Het hele team zorgde ervoor dat het heel gezellig en leuk was. Ik vind het ook super leuk om te schrijven over mijn medestudenten.

 

Ik vond het erg leuk om de cover interviews te doen, bijvoorbeeld die met Sacha de Boer vond ik een heel inspirerend interview. Maar ik vond het bijvoorbeeld ook heel erg leuk om bij ‘de mens achter’ docenten beter te leren kennen. Ik vond het echt allemaal zo leuk om te doen. Ik had niet verwacht dat ik elk artikel en interview zó leuk zou vinden en dat ik er zo trots op terug kan kijken.

 

Ik kijk er vooral naar uit om volgend jaar verder te gaan met het team en het blad nog meer te vernieuwen. Ik heb er vooral veel zin in om het blad samen nog mooier te maken.”

 

Sanne (1e jaar Paduaan, redacteur): “Ik vond het erg leuk! Vooral om zo creatief bezig te zijn en te doodlen. Ik had echt niet verwacht dat ik zoveel leuke, creatieve dingen kon doen hier en dat heeft me wel verrast. 

 

Mijn favoriete editie is degene die we nu maken, vooral omdat het zo vol zit met kleine details en creatieve dingen. Ook ben ik erg trots op de artikelen die ik deze keer gemaakt heb. 

 

Ik kijk er vooral naar uit om volgend jaar nog creatiever te zijn en om nog meer nieuwe dingen te bedenken om het blad te verrijken. Het was zo leuk om dit jaar de Paduaan helemaal om te gooien, ik kan niet wachten om verder te gaan!”

 

Cristian (2e jaar Paduaan, 1e jaar adjunct):

“Voor mij was dit het tweede jaar bij de Paduaan en de eerste als adjunct-hoofdredacteur, en eigenlijk is het enige dat ik kan doen, het met het team eens zijn. Dit jaar was uitzonderlijk leuk, met een fantastisch team dat altijd klaar staat om te helpen. Niet alleen was het leuk om mijn school beter te leren kennen, maar ook het team om me heen. Ik ben heel trots op al ons werk en kan niet wachten om het magazine volgend jaar nog mooier te maken.”