DE FESTIVALTAS VAN… Toine

Het festivalseizoen is nog niet begonnen, maar CMD’er Toine Rademacher (24) is er al klaar voor. Met zijn vertrouwde festival tas vol essentials gaat hij graag op pad naar zijn favoriete festivals. Maar wat zit er precies in? Toine legt het uit…

Tekst: Eva Metselaar, Beeld: Nygel Libiee

 

GEEN RUGZAK
Ik probeer eigenlijk altijd te voorkomen dat ik  een rugzak meeneem, ik heb een hele skeere fannypack van de Zeeman. Die zit niet in de weg en daar past alles in wat ik nodig heb. Ook is het beter tegen zakkenrollers.”

 

Oordoppen

“Het verbaast me om mensen zonder oordoppen te zien op een festival of in een club. Het doet bij mij zelfs pijn aan mijn oren als ik even vijf minuten mijn oordoppen niet in heb. Ik denk dan: ‘Oké, dus jij wil niks meer kunnen horen na vanavond?’ Zelf heb ik er eigenlijk een paar nodig met een draadje tussen, ik raak ze altijd kwijt. Daarom heb ik een klein voorraad je.”

 

Slaapmasker 

“Als je uiteindelijk in je tent ligt is het wel zo chill als het donker is. Je tentgenoot kan nog op diegene’s telefoon zitten, je kan wakker blijven door de lichten van het festival of je gaat pas gaat slapen als de zon weer opkomt, er zijn genoeg redenen voor een slaapmasker!”

 

Lampje voor in je tent

“Eigenlijk vergeet ik het elk jaar, maar het is wel echt een essential. Het is namelijk wel zo handig om te kunnen zien waar je spullen zijn in je tent.”

 

Sanitaire tas

“Tandenborstel, tandpasta, twintig in één douchegel-shampoo, haha! Losse shampoo en conditioner doe ik niet, tja, wie doucht er nou elke dag op een festival?”

 

Petje

“Voor als het zonnig is.”

 

Snel droog handdoek

“Een beetje irritant om mee af te drogen, maar je hebt tenminste wél een droge handdoek de volgende dag.”

 

Slaapzak en binnenslaapzak

“De binnenslaapzak heeft een extra speciale stof die goed isoleert. Bij bijvoorbeeld festivals als Paaspop kan het nog wel eens koud zijn. Je kan ook al je kleren aan doen, maar ik kies liever een extra binnenslaapzak.”

 

Peukendoosje

“Zo gaat mijn pakje peuken niet helemaal kapot als ik ga zitten of zo. Het is net wat compacter.”

 

Gasbrandertje

“Mijn gasbrandertje aansteker. Hoe hard het ook waait of doet, mijn peuk kan aan!”

 

Joint

“Als het festival niet heel streng is, vind ik het ook wel nice om een jointje te kunnen draaien.”

 

Pasjes

“Pasjes probeer ik zo min mogelijk mee te nemen. Die raak je vaak kwijt.”

 

Waaier

“Deze zit standaard in mijn broekzak. Ik heb te vaak de fout gemaakt om geen waaier mee te nemen. Dan sta je ergens in een donkere, zwarte tent met allemaal bezwete mensen, ja dan wordt het wel snel warm. Je kan er ook vrienden mee maken, als je even iemand anders waait bijvoorbeeld!”