De Sporttas van… Julia

Actief blijven en het toch gezellig houden, dat is precies wat studente journalistiek Julia van Blaaderen(20) bereikt heeft door te voetballen bij USVV Odysseus. Ze trainen één keer per week, maar wat heeft ze daar allemaal voor nodig?

Tekst: Cristian Turien, Beeld: Nygel Libiee

SCHOENEN

Het begint natuurlijk allemaal bij de voetbalschoenen met noppen: “O, ze stinken wel echt heel erg, ik moet ze echt een keer wassen.” De noppen maken dat natuurlijk wat lastiger. “Ik heb ze van mijn ouders gekregen toen ik zestien was, ik was een tijdje gestopt met voetbal, toen ik weer verder ging kreeg ik deze. Ze zijn echt top, dus ik hoefde ook helemaal niet na te denken over welke schoenen ik nodig zou hebben.”

TENUE

De dames van USVV Odysseus dragen een paars shirt met witte sokken: “Best een vreemde combinatie eigenlijk”, vertelt Julia. “Ach ja, het zijn misschien niet de mooiste shirts ooit, maar we kunnen elkaar wel altijd makkelijk zien. De sokken zijn wel lastig om schoon te maken, al helemaal als je een paar keer getackeld wordt.”

SCHEENBESCHERMERS

“Altijd handig. Ik heb een paar keer een flinke trap gekregen, die had anders veel erger gevoeld als ik geen bescherming zou hebben.”

HANDDOEK

“Fijn voor als we in de regen spelen, of als je een bloedneus krijgt ofzo. Niet dat dat regelmatig gebeurt, maar je weet maar nooit.”

SCHONE KLEDING

“Ik wil natuurlijk niet in mijn zweterige kleding rondlopen na een training of na een wedstrijd, dus ik heb altijd in ieder geval een schoon shirt en een schone broek in mijn tas. Ik heb ook vaak sokken bij me, maar die vergeet ik weleens.”  

HAARBAND

“Ook altijd handig om te hebben, al helemaal als het warm is en mijn haar tegen m’n gezicht plakt.”

FLES WATER

Ik krijg heel veel dorst als ik aan het spelen ben, dus ik heb altijd een beetje water bij me.”

SHAMPOO/DOUCHEGEL/DEODORANT 

Heel fijn voor na de wedstrijd, even al het gras en zweet van je af wassen voordat je je normale kleding weer aandoet.”

DEXTRO

“Zodat ik niet opeens een energie-dip tijdens de wedstrijd of training krijg. De suikerboost doet precies dat, geeft mij een boost.”

HAARBORSTEL

Zodat m’n haar niet alle kanten op staat.”