Deze week in de Bonus: …

Robbie Kammeijer heeft gewerkt voor het Jeugdjournaal, Editie NL en werkt nu voor RTL Nieuws. Vincent Molenaar en Adil El Marnissi mochten hem deze Bonus interviewen. 

De zaal zat bijna vol, toen de Bonus al van start was gegaan druppelde de laatste mensen nog binnen. Er hing een rustige en aandachtige sfeer, waarin alle studenten de kans kregen om het verhaal van Robbie wat beter te leren kennen.

Robbie vertelt een opvallende tip die hij ook aan zijn collega’s geeft, dat iedere journalist een tijdje bij het Jeugdjournaal zouden moeten werken. Hij vertelt dat hij door het werken met kinderen beter heeft leren interviewen, want je kan bijvoorbeeld geen gesloten vragen stellen. Op gesloten vragen antwoorden kinderen namelijk alleen ja of nee, want kinderen denken niet na om hun verhaal zo goed mogelijk te vertellen.

‘Iedere journalist zou eens bij het Jeugdjournaal moeten werken’

De sfeer voelde bij het eerste vragen rondje enigszins afwachtend, waardoor er niet meteen mensen opstonden. De vragen die eenmaal werden gesteld waren wel scherp zoals: ‘Wat doe jij anders tijdens het interviewen van kinderen? Aangezien hun spanningsboog anders werkt dan bij volwassen.’ Uiteindelijk werd deze vraag ook beloond met de cadeaubon. Bij de latere vragen rondjes leek het publiek meer los te zijn gekomen stonden er gelijk mensen op.

Vincent vroeg aan Robbie of hij vertrouwen heeft in de komende lichting journalisten. Hij antwoordde volmondig: ‘ja, ik wist soms niet waar mijn antwoord heen ging en het laat zien dat ik goed moest nadenken over de vragen die gesteld werden.’

Robbie kende het Bonusprogramma al, omdat hij zelf ook op de School voor Journalistiek heeft gezeten. Na afloop van het interview laat Robbie weten wat hij van deze editie vond in vergelijking met zijn tijd. ‘Ik vind de setting er veel beter uitzien, dan toen ik nog aan het studeren was,’ vertelt Robbie opgewekt. ‘Ook zijn de interactieve momenten heel leuk, waarin het publiek moet gaan staan met ‘Never Have I Ever’. Daarnaast is ook ‘Dilemma Donderdag’ heel leuk bedacht.’

 

Ik vond deze bonus erg leerzaam met scherpe vragen, daarom krijgt deze editie 4 Bonus-biertjes.