Lieve student, losse vingers 

Iedereen heeft wel eens te maken gehad met iemand met losse vingers. Of het nou een paar bierglazen waren, of een fles alcohol van Monica Geuze, we komen het allemaal wel tegen. Maar, hoe is het nou voor de diefjes onder ons? We vroegen het aan onze eigen studenten. 

Tekst: Cristian Turien, Beeld: ingezonden 

Nina (20)

“Mijn collega’s en ik bezochten een beurs, waar we allemaal uiteraard een meervoud aan alcoholische versnaperingen hebben genuttigd. Toen werden we uitgedaagd door één van onze leidinggevenden om iets mee te nemen waar hij om zou lachen. Hiermee bedoelde hij uiteraard geen producten ofzo, maar gewoon kleine dingetjes. Wij namen dit natuurlijk veel te serieus. Onze buit bevatte onder andere een bloempot met viooltjes, een hele lelijke pet, een neppe aloë vera plant, héél veel lege bierglazen en een ananas’.

Abel (24)

Een vriend van vroeger heeft in 2012 meegedaan aan het Junior Song Festival en is tweede geworden. Dat was toen best een ding en hij had daar ook een aardige fanbase mee opgebouwd. In  2016 had hij een releaseparty voor zijn nieuwe nummer en dat was toevallig ook de nacht van mijn verjaardag. Monica Geuze zou dan ook een paar liedjes komen draaien en daarna zou hij zijn nieuwe liedje spelen.

Toen we backstage gingen zagen we een Louis Vuitton tas staan waar een fles Grey Goose uit stak. Natuurlijk zei zijn manager dat we er vanaf moesten blijven, maar toen we alleen waren hebben we de fles gepakt en hem ergens backstage verstopt. Toen het feestje uiteindelijk klaar was zijn we terug gegaan en hebben we samen om 12 uur de fles leeggedronken om mijn verjaardag te vieren. 

Jyoti (20)

Ik was een keer achter een winkelcentrum aan het drinken met een paar vrienden van me. Na een paar drankjes begonnen we ons te vervelen dus gingen we wat spelletjes spelen.

Uiteindelijk daagden we elkaar uit om steeds iets gevaarlijkere dingen te doen en dat werd uiteindelijk de opdracht om iets uit een auto te stelen. Er was één auto in de buurt die open stond en daar lag een camera in die ik heb meegenomen. 

Ik voel me er wel nog heel schuldig over, maar het was niet een heel erg dure camera dus ik denk dat het wel goed is gekomen.